Unknown Unknown: on line 96 in file /home/3/e/energiteam/www/sites/publisher/maxus_modules/publisher/root/index.php

Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated

Air Star: et smart, energiøkonomisk klima- og ventilasjonssystem Referanser

"Jeg er selv forundret, det fungerer bedre enn forventet"

Ole og Ann Høgberg installerte åtte AirStar kasetter i sitt nye hus på 115 m2 på ett plan. De er meget fornøyd med systemet. Familien består av to voksne og to barn, så det går med en del strøm til å vaske klær, lage mat, varmtvann, to motorvarmere og en del annet. Likevel er husets totale strømforbruk utrolig lavt, bare ca. 13000 kWh/år.

Det lave strømforbruket skyldes to ting, sier Ole. Huset er meget godt isolert, desuten er AirStar systemet effektivt og lite energikrevende.

-Familien Høgberg diskuterte gulvvarme, og en del andre løsninger før de bestemte seg for AirStar kassetter i hele huset - oppholdsrom, kjøkken, bad, vaskerom, og soverom. Hele systemet kostet under 50.000 kroner.

-Vi instalerte også en vedovn for sikkerhets skyld, sier Ann, men den behøver vi ikke bruke, selv når temperaturen synker ned mot tretti grader.

Allikevel bruker hele systemet bare ca. 6500 kWh/år sier Ole. Jeg har selv regnet ut at kassettenes virkningsgrad er ca. 85%, og det gir selfølgelig positive utslag på strømregningen.

-Vi trenger heller ikke tørkeskap eller tørketrommel, ettersom kassetten i vaskerommet tørker et par maskiner med vask over natten. Dette sparer en hel del strøm.

-Jeg er selv forundret, avslutter Ole. Det fungerer over all forventning. Vi har et varmt og vel ventilert hus til omtrent halve kostnaden. Sammenlignet med andre huseiere jeg kjenner som benytter annen form for elektrisk oppvarming, og benytter seg av naturlig (væravhengig) ventilasjon.